Вест

Угледни час наставника музичке културе Ненада Митровића

Датум: 25. Novembar 2019 07:45 Категорија: Новости

Наставник музичке културе, Ненад Митровић, 22. новембра 2019. године одржао је Угледни час у одељењу 7-1 наставном јединицом: Класицизам.

 Уводни део часа је започет  фронталним обликом рада кроз обнављање ренесансе и барока навођењем  ученике на индивидуалне одговоре и увођењем  у главни део часа где су представљени нови представници епохе Класицизма.

Након уводне презентације о представницима класицизма, наставник је насумичним дељењем папирића, у боји, организовао три групе ученика од којих је свака добила одговарајућег представника којим ће се бавити. Уз одговарајући музику; Бетовена, Моцарта и Хајдна ученици су групним радом решавали одговарајуће задатке. Час је био динамичан и забаван, владала је радна атмосфера. До краја часа сваки од ученика, али и свако од присутних могао је да изведе закључак о представницима класицизма. Часу је поред директора школе и стручних сарадника присуствовао и велики број колега. 
Након часа сви присутни наставници изнели своја запажања о часу.
Још слика са угледног часа погледајте овде!

Прочитај

Оснивач фондације "Тијана Јурић", Игор Јурић посетио нашу школу

Датум: 17. Novembar 2019 06:33 Категорија: Новости

Оснивач фондације "Тијана Јурић", Игор Јурић посетио је данас нашу школу, као што је и обећао претходне недеље, дошао је лично да се захвали ученицима на поклону и најавио нове радионице и сарадње са нашом школом. Прочитај

УГЛЕДНИ ЧАС учитељице Милице Николић

Датум: 13. Novembar 2019 09:05 Категорија: Новости

Учитељица Милица Николић одржала је угледни час ученицима  III/2 одељења 7. новембра 2019. године из Природе и друштва са наставном јединицом "Обрадиве површине".
Угледном часу присуствовали су педагог школе- Васка Милошевић, учитељи: Гроздан Цветковић, Небојша Симоновић; учитељице: Данијела Игњатовић, Весна Стаменковић, Данијела Михајловић, Јасмина Спасић.

Слике са угледног часа погледајте овде!
 
 
 
 

Прочитај

ЈОШ ЈЕДНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НАШЕГ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

Датум: 12. Novembar 2019 06:32 Категорија: Новости

 
Када је стигао апел из околине Врања, ученици нашег Ђачког парламента нису имали дилеме и кренули су у хуманитарну акцију ЗА ХАНУ!
Хана Глигоров је двогодишња девојчица из села Бунушевца код Врања којој је дијагностикован злоћудни тумор на оба ока. Хемотерапије у Швајцарској финансира  Републички фонд за здравствено осигурање, али отац који ради на грађевини и мајка која је незапошљена сами сносне трошкове пута и смештаја у Швајцарској. 

Наш Ученички парламент је овом хуманитарном акцијом желео, макар мало, да помогне породици Глигоров и пожели Хани брз опоравак. 
Сви упошљеници школе, ученици, али и поједини мештани придружили су се овој акцији.
ПОМОЗИТЕ И ВИ!
Погледајте слике са ове хуманитарне акције!
 
 

Прочитај

ТРИБИНА ФОНДАЦИЈЕ „ТИЈАНА ЈУРИЋ"

Датум: 12. Novembar 2019 05:45 Категорија: Новости

У просторијама наше школе 6.11.2019. одржана је трибина УКРАДЕНА БЕЗБЕДНОСТ за родитеље и  упошљенике школе, али и радионица "Клик" за ученике VII и VIII разреда.  Ову трибину реализовао је новинар Влада Арсић, сарадник фондацијe.  Трибина је одржана са циљем да упозна ученике, наставнике, али и родитеље о безбедности деце на интернету, вршњачком насиљу, трговини људима, трговини органима, сексуалнoj експлоатацији педофилији. Влада Арсић аутор неколико књига међу којима су „Армагедон“ и „Изгубљени у магли“ говорио  је о педофилији која је данас најраспрострањенија преко интернета. Давајући корисне савете родитељима како да сачувају своје дете и никада не дозволе да се осећа усамљено или отуђено.

Ученици, али и родитељи имали су многа питања за писца. Након тога, ученици наше школе, инспирисани борбом против насиља прегршт ликовних и литетрарних радова поклонили су фондацији у знак захвалности. Ганут овим гестом Игор Јурић је најавио ускоро лични долазак у  знак захвалности  нашој школи.


СЛИКЕ СА ПРЕДАВАЊА ВЛАДЕ АРСИЋА, САРАДНИКА ФОНДАЦИЈЕ ТИЈАНА ЈУРИЋ!

 

Прочитај

ТРАДИЦИОНАЛНИ САЈАМ КЊИГА И У НАШОЈ ШКОЛИ!

Датум: 05. Novembar 2019 12:00 Категорија: Новости

И ове године су ученици наше школе, ове године ученици првог разреда са учитељицом Весном Стаменковић, организовали Сајам књига у свом одељењу. Поставили су своје омиљене књиге и позвали  остале ученике, али и родитеље да посете њихов штанд. Поред књига присутни су могли да уживају и у пригодном програму који су прваци припремили за своје госте.

Погледајте слике са сајма књига!


Прочитај

Здрава храна

Датум: 05. Novembar 2019 11:46 Категорија: Новости

у нашој школи је 31. октобра 2019. године Тим за превенцију болести зависности, у сарадњи са Заводом за јавно здравље, организовао је предавање за ученике 5. у 6. разреда на тему "Здрава храна". Након предавања ученици су имали радионицу: ИЗРАДА ДНЕВНОГ МЕНИЈА.

Погледајте слике са предавања!


Прочитај

Педагог школе, Васка Милошевић, одржала је презентацију на тему: Врсте насиља и непоштовање родитељског ауторитета.

Датум: 25. Oktobar 2019 10:24 Категорија: Новости

У просторијама наше школе 16. октобра 2019. године одржан је родитељски састанак  за родитеље ученика V разреда.

Прочитај

Хуманитарна акција у организацији ученичког парламентa

Датум: 18. Oktobar 2019 10:01 Категорија: Новости

На иницијативу Ученичког парламент наше школе; ђци иупошљеници ујединили су се и учествовали у хуманитарној акцији ПОМОЗИ ПЕТРИ!

Овај племенит гест наших ученика је само још један у низу да се помогне онима којима је то најпотребније.
Желим да Петра победи!

 

Прочитај

НАГРАДНО ПУТОВАЊЕ ЗА НАЈБОЉЕ!

Датум: 12. Oktobar 2019 07:10 Категорија: Новости

Дом Културе Печењевце је и ове године у оквиру Дечје недеље организовао наградно путовање за најбоље ученике свих основних школа који су победили на такмичењу духовне поезије "Јефимија".

Наградно путовање обухватило је посету Смедеревској тврђави, Ергели Љубичево и облилазак древног Виминацијума.
Ученица наше школе Ивана Савић VIII/2 и наставница српског језика, Јелена Димитријевић уживале су у заслуженој награди и одличном крају Дечје недеље.

Прочитај