Вест

Основна школа „Бора Станковић“ у Губеревцу прославила је 133. годишњицу постојања

Датум: 03. April 2015 19:58 Категорија: Новости

Хор школе извео је композиције којима ће се представити на 25. Републичком такмичењу у Лазаревцу. Јавно су похваљени ученици који су се пласирали на републичка такмичења, одбојкашка екипа која је освојила друго место на међуокружном такмичењу, као и рецитатори који су казивали стихове са Општинске смотре рецитатора. У централном делу програма пажњу су заокупирали чланови драмске секције, који су извели комедију „Избирачица“ у режији наставнице Драгане Николић.


Прочитај

Прослава Светог Саве 2015.

Датум: 28. Januar 2015 13:10 Категорија: Новости

Поводом обележавања школске славе ученици су заједно са наставницима приредили свечану академију у оквиру које су били ангажовани ученици од петог до осмог разреда. Програм се састојао од музичког, драмског, рецитаторског и фолклорног дела, а посетиоци су могли погледати и изложбу слика талентоване сликарке Петре Младеновић, ученице другог разреда, чије су слике биле окачене у холу школе. На почетку је хор под руководством наставника музичке културе Ненада Митровића извео "Химну Светом Сави", а затим још две песме: "Светоме Сави" и "На Светога Саву". Драмска секција школе предвођена наставницом Иваном Бошковић извела је представу "У потрази за Светим Савом", у оквиру које су ученице шестог разреда рецитовале песме посвећене Светом Сави. Приредба је затворена сплетом игара чланова фолклора, који су припремили наставници музичке културе Ненад Митровић и наставник физичког васпитања Иван Ђокић.


Прочитај

Још један трофеј за наше одбојкаше

Датум: 26. Januar 2015 14:50 Категорија: Новости

Наш мушки одбојкашки тим освојио је прво место на Светосавском турниру у организацији Економске школе "Ђука Динић" у Лесковцу.


Прочитај

Ученици ОШ Бора Станковић освојили прво место у одбојци и прво и друго место на шаховском такмичењу

Датум: 28. Decembar 2014 09:36 Категорија: Новости

Мушкарци у одбојци и ученице  Катарина Станојевић и Миљана Здравковић у категорији  жена до 16 година освојиле прво и друго место на такмичењу. На истом такмичењу
ученик Митровић Андрија је освојио прво место у категорији дечака до 12 година. 

Прочитај

Одржано предавање ученицима о опасности и начинима превенције ширења болести СИДЕ

Датум: 05. Decembar 2014 13:41 Категорија: Новости

Поводом светског дана борбе против СИДЕ докторка Марија из здравственог центра у Губеревцу упознала је ученике седмог и осмог разреда о опасности, начину
преношења и начину заштите од ове опаке болести.
.  

Прочитај

Ученици другог разреда посетили кућу Боре "Пиксле" у Лесковцу.

Датум: 01. Decembar 2014 10:13 Категорија: Новости

Посета музеју у Лесковцу.

Прочитај

Ученици другог и трећег разреда посетили кућу Боре "Пиксле" у Лесковцу

Датум: 24. Novembar 2014 13:14 Категорија: Новости

Прочитај

ЛЕСКОВАЦ – Седмочлана вокална група „Либеро“ учествоваће од 21. До 25. октобра на престижном такмичењу хорова и вокалних група света „Канта ал Мар“ у Барселони.

Датум: 09. Novembar 2014 18:37 Категорија: НовостиПрочитај

Саша Станковић, наставник српског језика ушао у антологију прича о Првом светском рату са ауторима из целе бивше Југославије.

Датум: 09. Novembar 2014 18:28 Категорија: Новости

Прочитај

ЛЕСКОВАЦ – Дипломирани мастер сликар Ана Петровић победница је 52. Октобарског салона у Лесковцу са сликом под називом “Истих кретњи”.

Датум: 09. Novembar 2014 18:16 Категорија: НовостиПрочитај