Вест

ПРОЈЕКТНА НАСТАВА: УСКРШЊА ТРАДИЦИЈА

Датум: 25. April 2019 09:31 Категорија: Новости

У тематској недељи наставници наше школе одржали су пројектну наставу са ученицима петог разреда. Тема пројектне наставе била је Ускршња традиција, а наставнице српског језика и књижевности и енглеског језика одржале су часове у корелацији са ликовном културом, музичком културом, техником и технологијом и историјом. Ученици су по групама испуњавали задужења. Прва група говорила је о хришћанским обележјима Исусовог васкрсења, ауторској и усменој књижевности у којима су главни мотиви Ускрс и живот након смрти. Друга група рецитовала је песме на тему: Ускрс на енглеском и српском. Трећа група читала је литерарне радове на тему "Ускрс у мом дому" док је четврта причала о обележавању Ускрса у Енглеској и израђивала ускршње сувенире. Било је доста ребуса и укрштеница у којима су ученици савладали нову лексику из енглеског језика. Бојили су мотиве везане за Ускрс и објашњавали боје офарбаних јаја. На крају часа надарени ученици хора су отпевали песму "Ускршње јутро". Остатак времена у школском дворишту на терену и по стаблима дрвећа исцртани су ускршњи мотиви; јаја, пилићи и зеке.

Још слика са пројектне наставе погледајте на овом линку!

Прочитај

Фондација Тијана Јурић

Датум: 08. April 2019 13:03 Категорија: Новости

ТРИБИНА- УКРАДЕНА БЕЗБЕДНОСТ

Наставници наше школе су са родитељима наших ученика присуствовали трибини Украдена безбедност 6. априла 2019.године у Кући вештина коју је одржао Игор Јурић (Фондација Тијана Јурић) и говорио о угрожености деце и одраслих на друштвеним мрежама.

Предавање је трајало више од 2 сата, приче и реконструкције стварних догађаја биле су врло потресне, али и поучне. 
Наша деца су најчешћа мета педофила, трговаца људима, па се нестанак сваког детета мора разматрати у том правцу, поред оних блажих сценарија да се "дете заиграло", "заборавило да нам се јави", "да жели да покаже револт и незадовољство"... Зато смо сви одговорни  да их научимо важним стварима, којих морају бити свесни у сваком моменту. 
Родитељи, научите децу који су важни телефони које треба да знају (полиција, хитна помоћ, ватрогасци). Осмислите лозинку коју ћете знати само ви и ваше дете. У случају да детету приђе непозната особа или чак и позната, а под изговор да је ваш пријатељ и да сте га ви послали, дете треба да тражи лозинку.
Да бисте пријавили нестанак детета не мората чекати да прође 24 часа, нестанак детета се пријављује одмах.
Одговорност је на целом друштву да брзо реагује, јер НЕСТАЛИ НЕ СМЕЈУ БИТИ НЕВИДЉИВИ.

Прочитај

Свечана академија поводом обележавања 137 година наше школе

Датум: 31. Mart 2019 09:35 Категорија: Новости

Поводом обележавања 137 година рада наше школе, предметни наставници су са својим ученицима приредили Свечану академију. Хор је  отворио свечаност школском химном, након обраћања директора школе и градоначелника др Горана Цветановића, уследила је изведба комедије Бранислава Нушића "Кирија". Затим је водитељ програма најавио још две песме хора под вођством наставника музичке културе Ненада Митровића и  рецитал Емилије Митровић "Да бисмо се ти и ја сложили", младог афиримисаног писца Стефана Тићмија, а читаву академију разиграле су учеснице фолклора народним колима. 
Још слика са свечане академије можете погледати овде!

Прочитај

Дани Боре Станковића- адаптација Станковићеве

Датум: 31. Mart 2019 09:17 Категорија: Новости

У недељи посвећеној писцу Бори Станковићу, учитељи и наставници наше школе обележили су "Дане и ноћи Боре Станковића". У среду 27.марта 2019. године  од 19 ч. ученици и наставници разредне наставе приредили су публици диван наступ, адаптацију  Станковићеве четворочинке "Коштане".

Још слика са представе погледајте на овом линку!

Представу "Коштана" можете погледати овде- ВИДЕО!


Прочитај

Играј за енергију- Пројекат ГИЗ-а

Датум: 31. Mart 2019 08:45 Категорија: Новости

Поводом 5. марта, светског дана енергетске ефикасности, у Србији је реализован пројекат ГИЗ-а "Енергетска ефикасност у зградарству", у сврхе подизања свести код деце школског узраста. 
Наставница биологије Милена Цакић водила је у Лесковац  ученике наше школе и учествовали су у игри "Играј за енергију". Атмосфера је била одлична, ученици награђивани, а сви скупа уживали у игри. Они су сада едукатори који имају задатак да ово искуство пренесу на своје вршњаке, колеге, родитеље и остале чланове друштва.

Прочитај

Драмска и литерарна секција

Датум: 21. Mart 2019 15:12 Категорија: Новости

Драмска и литерарна секција са писцем Стефаном Тићмијем у омиљеним просторијама наших ученика. Летња учионица и медијатека.

Још слика са секција на овом линку!

Прочитај

Светски дан воде

Датум: 21. Mart 2019 14:39 Категорија: Новости

Уче
ници петог разреда су са наставницом биологије Сањом Стевановић  обележили Светски дан воде 22.март 2019.године  и на креативан начин упутили нас на значај чистих вода. Циљ ове активности је подизање свести код деце и одраслих о томе колико су битне реке, да их одржимо у природном стању и сачувамо од загађења.

Још слика погледајте овде!

Прочитај

Прослава Светог Саве 27.01.2019.

Датум: 31. Januar 2019 14:16 Категорија: Новости

Ученици наше школе су са родитељима и наставницима прославили 27.јануар, Савиндан. Свечану академију отворио је хор светосавском химном, а затим су ученици драмске секције извели скеч и одали почаст овом бунтовном принцу и светом испоснику. Ученице осмог разреда послужиле су госте слатким колачићима у којима су биле мудрости Св. Саве, а ученице петог разреда извеле рецитације у част првом српском учитељу и архиепископу. Академија се завршила фолклором и ломљењем славског колача.


Прочитај

Предавање о Безбедности коришћења интернета и друштвених мрежа

Датум: 24. Januar 2019 10:27 Категорија: Новости

Предавање о Безбедности коришћења интернета и друштвених мрежа одржано је 16.јануара 2019. ученицима VI разреда наше школе
Слике са предавања погледајте на овом линку!

Прочитај

Наставници страних језика са ученицима 6-2, 8-1 и 8-2 су предали завршни рад у оквиру онлајн семинара, на тему израде годишњег календара са важним датумима који се обележавају у Енглеској и Француској.

Датум: 29. Decembar 2018 17:42 Категорија: Новости


Још слика са радионице!

В
ИДЕО!!!

Прочитај