ЛЕСКОВАЦ – Седмочлана вокална група „Либеро“ учествоваће од 21. До 25. октобра на престижном такмичењу хорова и вокалних група света „Канта ал Мар“ у Барселони.

Датум: 09. Novembar 2014 18:37 Категорија: Новости



За ово такмичење пријавило се 50 хорова и вокалних група са свих контитената света, а пред 11 – несто чланим жиријем наћи ће се и једини представници Србије – лесковачки „Либеро“.
На репертоару седморице Лесковчана наћи ће се“Звиждук у осам” Ђорђа Марјановића, “Хтио бих те заборавит” И “О оццхи, манза миа” Орланда ди Лассоа.
„Пред нама је велика одговорност. Представићемо у Барселони наш град И земљу на најбољи могући начин. Како је конкренција изузетно јака уложићемо све напоре да освојимо неко од прва три места јер није скромно очекивати Гранд при,али даћемо све од себе“, каже уметнички руководилац “Либера” Мирољуб Цветковић.
Одлазак вокалне групе на ово такмичење омогућили су град Лесковац и фабрика Актавис.
Иза “Либера” већ стоје успеси као што су освојене две сребрне дипломе и сребрна медаља на Међународном хорском фестивалу у Риминију, Италији. Трећа награда на Охридском хорском фестивалу
Вокална група “Либеро” настала је 2010. године са мотивом очувања, неговања и унапређења вишегласног певања у „а цапелла“ мушком саставу.
Циљ уметничког рада групе је промоција и афирмација камерних вокалних састава, очување музичке баштине града Лесковца, са посебним освртом на традиционалну музику читавог краја и њен утицај на касније настале музичке жанрове.