ЛЕСКОВАЦ – Дипломирани мастер сликар Ана Петровић победница је 52. Октобарског салона у Лесковцу са сликом под називом “Истих кретњи”.

Датум: 09. Novembar 2014 18:16 Категорија: Новости



Чланови комисије за избор најлепших дела сматрали су да се њена слика издваја савременим приступом ликовној проблематици, која у нарацији садржи лични печат.
“Оно што чини лепом вечерашњу изложбу то је поетички распон код стваралаца, који иде од неког интимизма, који је ушао у лесковачко сликартсво 70-тих година, преко другачијих видова елаборације и ликовних исказа до оних који припадају концептуалној уметности или неким другим вануметничким правцима”, оценио је историчар уметности др Срђан Марковић, члан Комисије који је отворио салон.
Комисија је, иначе, констатовала да је број приспелих радова веома скорман у односу на број ликовних уметника који живе и раде у Лесковцу. Четрдесет аутора је, наиме, поднело 90 радова од којих је изабран 31.
Марковић каже да над том чињеницом не треба ламентирати. “То је реална слика лесковачког ликовног живота”, казао је.
Победница Ана Петровић је за најбољу слику добила награду од 30.000 динара, коју јој је уручио в.д. Лесковачког културног центра Славиша Стевановића.