Такмичења

Okružna smotra recitatora u Leskovačkoj gimnaziji
Nastavnici Saška Đorđević i Saša Stanković sa učenicima Draganom Stanković,Anom Krstić i Katarinom Stanojević


Guberevac: OŠ “Bora Stanković” najbolja iz fizike u regionu

GUBEREVAC - Nedavno je održano Okružno takmičenje učenika Jablaničkog okruga iz fizike na kome su učenice OŠ “Bora Stanković” iz Guberevca – trijunfovale.

U jakoj konkurenciji, sa gradskim školama, koje su i tri puta brojnije od guberevačke, tri devojčice predvođene nastavnicom Suzanom Mićović, bile su bolje.

Prvu nagradu sa maksimalnih 100 bodova ubedljivo je osvojila Katarina Stanojević i time se plasirala na Republičko takmičenje učenika 6. razreda. Drugu nagradu u istoj kategoriji osvojila je Katarinina drugarica iz školske klupe Miljana Zdravković.

Takođe, prvo mesto za učenike 8. razreda pripalo je mladoj Guberevčanki Jeleni Petković. Inače,

Republičko takmičenje održaće se krajem aprila u Zrenjaninu, a Katarina Stanojević uveliko vežba sa svojom omiljenom nastavnicom. Zanimljivo je istaći da nastavnica Suzana Mićović u Guberevcu predaje fiziku manje od godinu dana, što ovaj uspeh čini većim. Tako se, po ko zna koji put, i na primeru ove ekipe pokazalo da prirodne nauke nisu razervisane samo za dečake – javio nam je Saša Stanković, profesor u OŠ Bora Stanković.
AUTOR: Medija centar Leskovac
 

 


OŠ „Bora Stanković“ – Guberevce: Sedam medalja

Na Svetosavskom turniru u organizaciji Medicinske škole u Leskovcu učenici OŠ ’’Bora Stanković’’ iz Guberevca osvojili su sedam medalja.

Na Šahovskom turniru, koji je organizovan uz pomoć ŠK ’’Dubočica’’, Guberevčani su osvoji 5 medalja.

U drugoj starosnoj grupi dečaka, Andrija Mitrović, učenik trećeg razreda, osvojio je 3. mesto. Među devojčicama u trećoj grupi 1. i 3. mesto pripalo je učenicama šestog razreda Katarini Stanojević i Miljani Zdravković. U četvrtoj grupi devojčica 1. mesto zauzela je Jelena Petković, učenica osmog razreda. Takođe, u istoj kategoriji među dečacima, u izuzetno jakoj konkurenciji, 1. mesto osvojio je Milan Zdravković.

U guberevačkoj školi posebno su ponosni na uspehe u plivanju, gde je 3. mesto osvojio učenik šestog razreda Marijan Todorović u disciplini kraul. Boje devojčica branila je učenica osmog razreda Aleksandra Đorđević, koja je osvojila 2. mesto u leđnom plivanju. Treniranje plivanja učenicima seoskih škola je otežano zbog udaljenosti bazena SRC ’’Dubočica’’ i svaka medalja uspeh je za poštovanje

У квизу " Гусарење и библиотекарење" ученици наше школе Лука Николић V-1 и Миљана Здравковић VI-1 у групи са ученицима  ОШ" Васа Пелагић" освоји ли су "ПРВО МЕСТО"!!! 
Честитамо ученицима на освојеном пласману!!!